fredag 25. desember 2015

Deilig med juleferie i østen!!!

Det e litt spesielt å bo på hotel i utlandet, korr veggan e så tynn at du kainn høre når naboen slæpp en liten en, førr ikkje å snakke om vess det e krangling, eller at det e aktiviteta i naborommet vi ikkje snakke om!
Æ e fortsatt så barnslig og skadefro, at vess æ blir utsatt førr nåkka, så skal det hevnes... Med renter og renters rente!!
Det eine naboparet, fra England begynte å krangle høylytt her en kveld!!
Det ville vi ikkje være meddeltaker i, så kjærringa gikk å banka i veggen tell dæm! Hørte at gubben gikk å åpna, men blei fyrt når det ikkje va nån uttaførr døra...
Da blei det jo litt morsomt, og ettersom de ikkje slutta krangelen, gikk æ ut i gangen, banka på døra, og sprang rundt hjørnet!
Etter at han nok en gang va å åpna og va irritert førr at det ikkje va nån der, måtte æ bære banke på veggen rundt hjørnet, og forsvant fort som f... Inn i heisen!!
Da det enda ikkje va blidd stilt, gikk æ på verandaen, tente på ei lenke kinaputter som uførrvarandes hadde havna i en handlepose fra matmarkedet !
Æ veit ikkje ka som bråka mæst, ho engelske kjærringa som hylte av skrekk, eller kinaputtan...!
Æ hadde slådd av alle lys hos oss, og lot som vi hadde tatt kveld...
Det gikk bære to straksa før han hissige engelskmainn va ute i gangen og kauka nåkka om terror!!
Æ reiv opp døra, og passe søvnig i auan fikk æ lirt av mæ et par engelske glosa om what som foregikk, we was traiing tu søv a bit!!??
Det blei nu stille etter det!

Men så havne det altså et russisk par på naborommet på ainner sia av oss...
Gikk nu greit de første dagan, og vi bar nu over med at han hadde klokka på ramling i sekstida kvær morra!!
Men førrleden kryssa han grensa, ka mæ angår!!! Etter fem minutt, altså fem over seks, ramla einnu alarmen, og naboen fra helvette våkna i mæ, da æ slættes ikkje fikk sove igjen!!!
Dettan sku ikkje han dærre bolsjevikeren komme bellig unna!!
Det blei ny tur på nattmarkedet, korr det blei kjøpt inn en stor pose kinaputta, ei litt lengre lunte, to trådløse høytalera, ei lita batteridrevven katte som står og vifte med armen, en lett hammer og en rull gaffatape!
Da alle va gådd tell ro, satt æ hyperklar med remedian mine!!
Det fikk heller koste litt, men hevnes sku det, og æ sku skjule mine spor godt, og få bolsjeviken og union jack tell å gå i krig!!
Fikk satt de to høyttaleran opp, den ene limt fast i vinduet, den andre over dørklinka tell tsarens mann!!
Den lette hammeren fikk æ festa tell vinkearmen tell katta med gaffatape, og seriekopla tell fem meter kinaputta langs veggen tell russerrommet, sånn at når lunta brant sæ førrbi kattearmen, ville den begynne å banke gjentatte ganga på døra, samtidig med at kinaputtlenka ville byjnne å smelle!
Da skulle æ samtidig via Bluetooth sette i gang Bojarenes inntogsmarsj på begge høyttaleran!!
Gaffateiprullen satte æ uttaførr døra tell engelskmainn og lunta kunne selvfølgelig spores tell hannes rom, der det heile måtte ha starta!!!😀
Klokka 05.00 va æ ute i gangen og fyrte på lunta, og i det æ inne fra rommet hørte kinaputtsmatring, starta æ musikken på telefonen!!
Dæven, ska sei det blei liv her på hotellet!!
Mens engelskmainn og russeren stod i gangen å prøvde å ta livet av kværandre, tok æ heisen ned tell resepsjonen og ba om at vi måtte få et nytt rom, det va så mye støy fra naboan...
Synes dettan endte bra!!
Vi har fått suite på 300 kvadrat de siste dagene, fri minibar, fri massasje, vasket alle klærne gratis, og vi måtte bare si fra hvis vi ønsket noe mer!
Hotelldirektøren har personlig beklaget, vi har gavekort på gratis månedsopphold på hotellet!
Alt dette bare vi ikke gikk ut offentlig med det forferdelige bråket og ødeleggelsene naboene våre hadde forårsaket!
Hun garanterte samtidig at de to kamphanene ikke ville være fri fra varetekt før vi var vel hjemme i Norge!
Herlig med juleferie!!